VERNIEUWING LIDGELD 2020 EN NIEUWE LEDEN

GELDIGHEID EN GEBRUIK LIDKAART 2019: blijft slechts geldig tot 31/12/2019! Zorg dus zeker voor een tijdige hernieuwing door betaling van je lidmaatschap. Is dit niet het geval, dan zal je bij deelname aan wandeltochten van 01/01/2020 af, bij inschrijving beschouwd worden als niet-lid, en betaalt je dan ook het inschrijvingsgeld voor niet-leden (zijnde minstens € 0,50 extra te betalen).

BEZORGING LIDKAARTEN: van 8 november 2019 af beschikt de club over de voorgedrukte lidkaarten 2020, en kan je (uiteraard na betaling van je lidgeld) in het bezit komen van de nieuwe lidkaart én het mutualiteitsattest voor 2020.

EWT PROCEDURE HERNIEUWING LIDGELD 2020

 • Eenvoudigst voor zij die inschrijven voor het ledenfeest: mits je het lidgeld betaalt voor 01/12/2019, kunnen de lidkaarten en toebehoren worden afgehaald op het ledenfeest.
 • Wie niet betaald voor 01/12/2019 verzoeken wij, om van 01/01/2020 af, bij inschrijving op een wandeltocht te genieten van ledenkorting als aangesloten lid, het lidgeld te betalen voor 21/12/2019. Dit laat de ledenbeheerder toe de betaling te registreren in de databank van WSVL vzw vóór 31/12/2019! De ledenbeheerder moet je betaling immers registreren in de databank van WSVL vzw en hij kan je pas nadien de lidkaart overhandigen. Je zal ze kunnen afhalen bij de secretaris J.P. Vercleyen (de ledenbeheerder), Maandagstraat 24 te 9660 Everbeek na telefonische afspraak 055426847 of 📱 0498850966 of mail hem ►vercleyenjp@hotmail.com of everbeeksewandeltochten@hotmail.com

Het attest voor terugbetaling van het betaalde lidgeld door je ziekenfonds, volgens hun voorwaarden, mag je pas indienen bij je ziekenfonds na 01/01/2020, omdat dit gaat over lidgeld voor 2020.

DE LIDKAART 2020 EN VOLGENDE JAREN: EEN KAART IN HARD PVC

Wandelsport Vlaanderen vzw opteerde voor een alternatief voor de papieren lidkaart, waarmee iedereen al jarenlang vertrouwd is. Omwille van de scanning op alle tochten van de clubs en organisaties van Wandelsport Vlaanderen vzw was de papieren lidkaart geen optie meer en wordt deze vervangen door een steviger pvc-kaart. Daarop staan het clubnummer, de clubnaam, je voor- en familienaam, je lidnummer en de barcode.

Ze is geldig en bruikbaar voor scanning tot 31/12/2020. Later bij de vernieuwing (= betaling van je lidgeld) voor 2021 krijg je alleen een brief en geen nieuwe PVC-lidkaart. Je PVC-lidkaart gebruik je dan verder tot 31/12/2021 of latere jaren altijd mits betaling van het lidgeld voor het betreffende jaar.

De nieuwe lidkaarten hebben de vorm en grootte van een gewone bankkaart. De nieuwe lidkaarten 2020 zien er niet alleen anders uit, ze kunnen ook meerdere jaren gebruikt worden, tenminste als je jaarlijks je lidmaatschap hernieuwt. Draag dus zorg voor deze lidkaart. Als je lidkaart om de een of andere reden toch beschadigd geraakt of als ze verloren gaat, laat dit dan onmiddellijk weten aan de ledenbeheerder van de club. Er zal dan een tijdelijke papieren lidkaart aangemaakt worden en de ledenbeheerder vraagt aan Wandelsport Vlaanderen om je een duplicaat van de PVC lidkaart per post toe te sturen.

De PVC-lidkaart is gekleefd op een adresdrager, de lidkaartbrief zoals we die nu al kennen. Naast de lidkaart staan al je gegevens zoals deze bij Wandelsport Vlaanderen gekend zijn. Controleer deze gegevens en bezorg of laat zeker bijwerken volgende gegevens: de wijziging van uw adres (straat, huisnummer, postcode en gemeente), alsook ontbrekende of foute gegevens, zoals e-mailadres, ☎ of 📱 gsm-nummer.  

WIJZIGING EN BIJWERKING VAN JE PERSOONLIJKE GEGEVENS: te melden aan de ledenbeheerder.

TIJDELIJKE LIDKAART OP PAPIER VOOR NIEUWE LEDEN: nieuwe leden ontvangen een lidkaartbrief en een op papier gedrukte lidkaart. Wandelsport Vlaanderen stuurt 1 à 2 maanden nadien je nieuwe PVC-lidkaart per post naar uw adres. Gebruik na ontvangst de PVC-lidkaart en vernietig de tijdelijke papieren lidkaart.

HET LIDGELD VOOR 2020 BEDRAAGT € 15 per persoon.

BETALING LIDGELD: op rekening BE 29 0688 8979 4464 van EWT vzw met melding voor wie u betaalt.

WALKING IN BELGIUM 2020: heeft u gemeld dat u nog een ex. wenste te kopen, ja? De prijs bedraagt 5,00 € waarvan 2,50 € kan betaald worden via tegoedbon. U kunt de wandelkalender ook elektronisch raadplegen via volgende link https://www.walkinginbelgium.be/

MUTUALITEITSATTEST: je ontvangt het mutualiteitsattest bij de hernieuwing van je lidkaart. OPGELET: dit attest pas indienen na 1 januari van het jaar waarvoor het geldt (attest 2020 indienen na 1/01/2020)!

LEDENVOORDELEN (bron Walking Magazine 20, p. 30 en 31), LEES OOK OP DE SITE WSVL vzw ► WSVL voordelen leden

Op de lidkaartbrief staat ook heel wat nuttige informatie over ledenvoordelen:

 • Je krijgt een gepersonaliseerde lidkaart van Wandelsport Vlaanderen vzw waarmee je op bijna elke wandeltocht waaraan je deelneemt, minimum een korting van€ 0,50 krijgt op de officiële inschrijvingsprijs (kun je de lidkaart niet voorleggen, dan krijg je geen korting).
 • Bovendien ben je door deze lidkaart ook steeds verzekerd tijdens de uitoefening van alle wandelactiviteiten (verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid bij uitoefening van de wandelsport, ook bij de individuele wandelsportbeoefening). Lees meer over de verzekering afgesloten door Wandelsport Vlaanderen vzw voor hun leden op hun site links ► https://www.wandelsportvlaanderen.be/nl/clubinfo/9034/onze-verzekering https://images.wandelsportvlaanderen.be/20187128194498-verzekeringen.pdf
 • Per adres ontvang je 5x per jaar gratis het federatietijdschrift Walking Magazine. Een jaarabonnement kost anders € 20,00.
 • Je krijgt een fikse korting bij aankoop van de wandelkalender Walking in Belgium (je kon de kalender kopen via EWT vzw zie hoger).
 • In de wandelwebshop van Wandelsport Vlaanderen vzw kan je tegen gunstig tarief leuke wandelkledij en -gadgets aankopen.
 • Je geniet bovendien steeds van extra voordelen, of extra kortingen op de producten of diensten die de federatie of haar partners, aanbieden:
  • 5% korting bij de huur van vakantiehuizen bij Belvilla.
  • 10% korting op wandelkleding, wandelschoenen en rugzakken bij Conquest in Herselt (www.conquest.be).
  • 5% korting op de brochureprijzen bij VTF vacances (vtf-vacances.com/nl)
  • Gratis toegang op de Wandelbeurs.

GA WANDELEN EN JE WORDT BELOOND (bron Walking Magazine 20, p. 30 en 31)

De laatste jaren was er bijzondere aandacht voor het aanwerven van nieuwe leden, maar voor 2020 heeft de wandelsportfederatie een extraatje voor de bestaande leden. Iedereen die hernieuwt voor sportjaar 2020 ontvangt samen met de lidkaart en het mutualiteitsattest een gratis wandelboekje limited edition. Met dit wandelboekje kan je stempels verzamelen en sparen voor een leuk en handig (wandel) gadget. Je kan beginnen met sparen van zodra je het wandelboekje in je bezit krijgt, dus ook al in 2019. Hoe eerder je het lidmaatschap voor 2020 hernieuwt, hoe eerder je stempels kan verzamelen.

Na deelname aan 15 wandeltochten kan je kiezen voor een mooie regenponcho van Wandelsport Vlaanderen vzw, altijd handig met het typische Belgische weer. Doe je er liever nog 10 wandelingen bij? Na het stappen van 25 tochten krijg je een mooie rugzak. De geschenken zijn niet cumuleerbaar, dus als je kiest voor de regenponcho kan je niet meer verder sparen voor de rugzak. Als je kiest voor de rugzak, dan laat je de regenponcho aan je voorbijgaan.

WAAR EN WANNEER HET GADGET ONTVANGEN?

De gadgets kan je afhalen op een van de onderstaande evenementen van Wandelsport Vlaanderen vzw in 2020 (de 5 regionale wandeldagen, Vlaanderen Wandelt op 2 locaties en de Wandelbeurs). Je legt je wandelboekje met het nodige aantal stempels voor en de pagina ontvangst gadget wordt afgestempeld. Het wandelboekje kan je behouden en je krijgt het gadget.

29/03/2020 Antwerpen Wandelt Antwerpen
26/04/2020 Vlaanderen Wandelt Asse
26/04/2020 Vlaanderen Wandelt Koksijde
03/05/2020 Oost-Vlaanderen Wandelt Herzele
10/05/2020 Vlaams Brabant Wandelt Zaventem
23/08/2020 Limburg Wandelt Lummen
26/09/2020 Wandelbeurs Mechelen (*)
27/09/2020 Wandelbeurs Mechelen (*)
12/12/2020 West-Vlaanderen Wandelt Ieper
(*) Op dit evenement kan je ook een stempel bekomen.

! Je gadget kan je enkel op bovenstaande data en locaties afhalen. Gadgets worden niet opgestuurd en kunnen niet afgehaald worden op de secretariaten van Wandelsport Vlaanderen.

Conform de Wet op de Privacy: je persoonlijke gegevens worden enkel gebruikt voor het doel waarvoor ze worden ingezameld.  De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken als dit noodzakelijk is voor uitvoering van de doeleinden beschreven in onze privacyverklaring. U heeft het recht deze toestemming te allen tijde in te trekken. Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Lees onze privacyverklaring op onze site, link Privacyverklaring EWT vzw